dilluns, 20 de gener de 2014

Vídeo conferència: Jornada 'Catalunya Creativa'20-1-2014

Si aquesta setmana el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va presentar el programa Europa Creativa de la UE, s'ha celebrat aquest divendres a l'Arts Santa Mònica la jornada Catalunya Creativa - Polítiques de suport a la internacionalització de la cultura en el context d'Europa Creativa.

Hi han participat 210 professionals d'empreses de diversos sectors culturals i creatius de Catalunya: gestió cultural (30%), audiovisual (19%), arts escèniques (17%), música (14%), arts visuals (6%), edició i llibre (6%), mitjans de comunicació (4%), videojoc (3%) i disseny (1%). D'aquesta iniciativa, Catalunya aspira aconseguir 33,85 milions d'euros que anirien destinats a projectes culturals catalans.

La sessió ha constat de tres parts: una presentació institucional; una segona part de caire més reflexiu i d'anàlisi, i una tercera part més tècnica, sobre el funcionament de les diferents línies en concret. Hi han presentat comunicacions: Alessandro Senesi, representant de la Direcció General d'Educació i Cultura de la Comissió Europea; Ruth Towse, membre dels grup d'experts del Centre de Política i Administració de la Propietat Intel·lectual del Regne Unit (SABIP); Rasmus Wiindstedt Tscherning, director gerent del Centre d'Economia de la Cultura i l'Experiència (CKO) de Copenhagen; Sergi Reitg, director d'Imira Entertainment de Barcelona, i Roberto Gómez de la Iglesia, consultor expert en cultura i innovació.

El Departament de Cultura també organitzarà sessions quinzenals que, amb el títol #Europecalls, oferiran assessorament a les empreses culturals catalanes per poder accedir als diferents fons europeus de finançament. Seran trobades informals, de proximitat, amb una quinzena d'assistents per sessió.

Podeu veure el video de la jornada.

0 comentaris:

Publica un comentari a l'entrada